Als je niet veel tijd hebt, is dit een ideaal gerecht. De spinazie voeg je op het laatste moment toe, waardoor deze niet helemaal zacht wordt. De dressing van limoen zorgt voor een frisse noot.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Limoen
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
1 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
1 tl
Paprikapoeder
50 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
175 ml
Groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in kleine partjes. Was of boen de limoen en rasp de limoenschil met een fijne rasp en pers het sap van de limoen uit.
Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Meng voor de dressing de extra vierge olijfolie, honing en ½ el limoen sap per persoon in een kom. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika-poeder, couscous en dressing toe, zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Breng de couscous op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de koolvisfilet in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de koolvisfiletblokjes 3 minuten. Breng op smaak met limoenrasp, peper en zout.
Verdeel de couscous en koolvisfiletblokjes over de borden en breng op smaak met de dressing.