Koolvisfilet en couscous met frisse limoendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolvisfilet en couscous met frisse limoendressing

Koolvisfilet en couscous met frisse limoendressing

Als je niet veel tijd hebt, is dit een ideaal gerecht. De spinazie voeg je op het laatste moment toe, waardoor deze niet helemaal zacht wordt. De dressing van limoen zorgt voor een frisse noot.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Limoen

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

1 tl

Paprikapoeder

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2879 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout2.2 g

Instructies

Snijd de courgette in kleine partjes.
1

Bereid de bouillon. Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in kleine partjes. Was of boen de limoen en rasp de limoenschil met een fijne rasp en pers het sap van de limoen uit.

2

Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Maak de dressing.
3

Meng voor de dressing de extra vierge olijfolie, honing en ½ el limoen sap per persoon in een kom. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika-poeder, couscous en dressing toe, zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Breng de couscous op smaak met peper en zout.

Breng de koolvis op smaak met limoenrasp.
5

Snijd ondertussen de koolvisfilet in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de koolvisfiletblokjes 3 minuten. Breng op smaak met limoenrasp, peper en zout.

Verdeel de couscous en koolvisblokjes over de borden.
6

Verdeel de couscous en koolvisfiletblokjes over de borden en breng op smaak met de dressing.