Als je niet veel tijd hebt, is dit een ideaal gerecht. De spinazie voeg je op het laatste moment toe, waardoor deze niet helemaal zacht wordt. De dressing van limoen zorgt voor een frisse noot.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Courgette
¼ unit
Limoen
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
1 teaspoon
Paprikapoeder
50 g
Spinazie
(May be present Celery)
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Honing
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in kleine partjes. Was of boen de limoen en rasp de limoenschil met een fijne rasp en pers het sap van de limoen uit.
Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Meng voor de dressing de extra vierge olijfolie, honing en ½ el limoen sap per persoon in een kom. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika-poeder, couscous en dressing toe, zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Breng de couscous op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de koolvisfilet in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de koolvisfiletblokjes 3 minuten. Breng op smaak met limoenrasp, peper en zout.
Verdeel de couscous en koolvisfiletblokjes over de borden en breng op smaak met de dressing.