Koolvisfilet en couscous met frisse limoendressing
Koolvisfilet en couscous met frisse limoendressing

Koolvisfilet en couscous met frisse limoendressing

Als je niet veel tijd hebt, is dit een ideaal gerecht. De spinazie voeg je op het laatste moment toe, waardoor deze niet helemaal zacht wordt. De dressing van limoen zorgt voor een frisse noot.

Allergens:
Gluten
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Courgette

¼ unit

Limoen

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

1 teaspoon

Paprikapoeder

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2879 kJ
Calories688 kcal
Fat27 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate74 g
Sugar17.9 g
Dietary Fiber11 g
Protein35 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de courgette in kleine partjes.
1

Bereid de bouillon. Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in kleine partjes. Was of boen de limoen en rasp de limoenschil met een fijne rasp en pers het sap van de limoen uit.

2

Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Maak de dressing.
3

Meng voor de dressing de extra vierge olijfolie, honing en ½ el limoen sap per persoon in een kom. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika-poeder, couscous en dressing toe, zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Breng de couscous op smaak met peper en zout.

Breng de koolvis op smaak met limoenrasp.
5

Snijd ondertussen de koolvisfilet in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de koolvisfiletblokjes 3 minuten. Breng op smaak met limoenrasp, peper en zout.

Verdeel de couscous en koolvisblokjes over de borden.
6

Verdeel de couscous en koolvisfiletblokjes over de borden en breng op smaak met de dressing.