In de Koreaanse kruidenmix zit gedroogde paprika, gember, lente-ui en sojasaus - hiermee breng je de kip eenvoudig op smaak. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
½ piece
Courgette
½ piece
Carrot
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Chicken thigh fillet
200 g
Baby potatoes
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
1 cm
Fresh ginger
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Sambal
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl Koreaanse kruiden, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de courgette en aubergine in plakken van 1 cm dik. Snijd de wortel in dunne halve plakken.
Meng in de kom van de krieltjes de groenten met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout en verdeel over een tweede bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in de oven gedurende de laatste 15 minuten van de krieltjes. Meng opnieuw in dezelfde kom de kippendij met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 tl Koreaanse kruiden. Laat marineren in de koelkast.
Meng de sojasaus in een kleine kom met per persoon: 1 tl sambal en 1 tl honing. Haal de bakplaat uit de oven, giet het mengsel over de courgette, aubergine en wortel en meng goed. Zet weer terug in de oven voor 3 - 5 minuten, of tot de groenten en krieltjes klaar zijn.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kippendij 3 - 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 3 minuten, of tot de kippendij gaar is.
Schil de gember en rasp fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de gember naar smaak.
Verdeel de gegrilde groenten en krieltjes over de borden. Leg de kippendij erop en serveer met de gembermayonaise.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!