Koreaans gekruide kip met gegrilde groenten
Koreaans gekruide kip met gegrilde groenten

Koreaans gekruide kip met gegrilde groenten

met krieltjes en gembermayonaise

In de Koreaanse kruidenmix zit gedroogde paprika, gember, lente-ui en sojasaus - hiermee breng je de kip eenvoudig op smaak. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat
Mustard
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Courgette

½ piece

Carrot

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Chicken thigh fillet

200 g

Baby potatoes

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

1 cm

Fresh ginger

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sambal

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories690 kcal
Energy (kJ)2888 kJ
Fat37 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate55 g
Sugar17 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl Koreaanse kruiden, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de courgette en aubergine in plakken van 1 cm dik. Snijd de wortel in dunne halve plakken.

Groenten grillen
2

Meng in de kom van de krieltjes de groenten met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout en verdeel over een tweede bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in de oven gedurende de laatste 15 minuten van de krieltjes. Meng opnieuw in dezelfde kom de kippendij met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 tl Koreaanse kruiden. Laat marineren in de koelkast.

Marineren
3

Meng de sojasaus in een kleine kom met per persoon: 1 tl sambal en 1 tl honing. Haal de bakplaat uit de oven, giet het mengsel over de courgette, aubergine en wortel en meng goed. Zet weer terug in de oven voor 3 - 5 minuten, of tot de groenten en krieltjes klaar zijn.

Kippendij bakken
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kippendij 3 - 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 3 minuten, of tot de kippendij gaar is.

Gembermayonaise maken
5

Schil de gember en rasp fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de gember naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de gegrilde groenten en krieltjes over de borden. Leg de kippendij erop en serveer met de gembermayonaise.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!