Traybake met teriyaki-kippenvleugels
Traybake met teriyaki-kippenvleugels

Traybake met teriyaki-kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en gomasio

Nieuw ingrediënt in je box! Het is onze duurzame missie om de hele kip te gebruiken, dus ook deze vleugels. Een mals stukje kip om lekker te kluiven.

Tags:
Family
Quick Prep
Allergens:
Soy
Wheat
Sulphites
Sesame
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

3 piece

Chicken wings

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

20 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

1 piece

Carrot

½ bunch

Scallions

½ piece

Bell pepper

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

75 g

White long grain rice

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

175 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3981 kJ
Calories951 kcal
Fat37.9 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate84.6 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein64 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de kippenvleugels met de teriyakisaus, peper en zout. 
  • Verdeel de kippenvleugels over een bakplaat met bakpapier, maar laat ruimte voor de groenten over (zie Tip). 
  • Bak de kippenvleugels 25 - 30 minuten in de oven.

Tip: Maak je dit recept voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat voor de groenten. 

Groenten voorbereiden
2
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de paprika in smalle repen.
  • Snijd van 1 bosui het groene gedeelte in ringen en bewaar apart.
  • Snijd de overige bosui in stukken van 3 cm.
  • Meng in een kom de groenten met de Koreaanse kruidenmix, de zonnebloemolie, peper en zout.

Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Groenten bakken
3
  • Voeg de rijst, 175 ml kokend water per persoon en een snuf zout toe aan een ovenschaal en meng goed (zie Tip). Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
  • Haal, wanneer de kippenvleugels nog 20 minuten moeten bakken, de bakplaat uit de oven en verdeel de groenten hierover. 
  • Plaats de ovenschaal met rijst onder in de oven en de bakplaat met groenten erboven. 
  • Bak nog 20 minuten in de oven, of tot alles gaar is.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle  rijst, maar gebruik slechts 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Serveren
4
  • Meng de bulgogisaus door de rijst en verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de kip en groenten over de rijst. 
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de gomasio.