Koreaanse bao buns met krokante kip
Koreaanse bao buns met krokante kip

Koreaanse bao buns met krokante kip

met kimchisaus en 'smashed' broccoli

Heb je een bamboe stoommandje of stoompan in huis? Verwarm de bao buns dan hierin. Gebruik kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar gaan plakken.

Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Bao buns

(Contains Wheat)

1 piece

Chicken breast

20 g

Kimchi sauce

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

½ piece

[Persian] cucumber

180 g

Broccoli

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

25 g

Flour

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories948 kcal
Energy (kJ)3966 kJ
Fat30.7 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate117.8 g
Sugar29 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein49.2 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Large Pan
Paper Towel
Bowl
Large Bowl
Fryingpan with lid
Plate
Saucepan

Cooking Steps

Broccoli bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 2 - 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Dep droog met keukenpapier. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat met bakpapier en druk met de onderkant van een glas zachtjes op elk roosje, zodat ze een beetje geplet worden maar niet uit elkaar vallen. 

Broccoli roosteren
2

Besprenkel de broccoliroosjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 3/4 tl Koreaanse kruiden. Bak 12 - 14 minuten in de oven (zie Tip). Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de komkommer toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: De topjes van de broccoli kunnen in de oven donker kleuren - dat geeft een lekkere, nootachtige smaak. Let wel op dat de broccoli niet verbrandt.

Beslag maken
3

Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 30 ml water, 25 g bloem en de overige Koreaanse kruiden. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken.

Kip bakken
4

Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (zie Tip). Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin. Draai halverwege voorzichtig om.

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

Saus maken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en meng daarin de knoflook, kimchisaus, sesamolie, sojasaus en 1 el honing per persoon. Verwarm 1 - 2 minuten, of tot er een stroperige saus ontstaat. Zet het vuur daarna uit. Bak de bao-broodjes de laatste 2 - 3 minuten mee in de oven. Hak de koriander grof.

Serveren
6

Verdeel de broccoli over de borden en garneer met de gomasio. Smeer een beetje van de zelfgemaakte saus in de bao-broodjes. Vul de bao-broodjes met de zoetzure komkommer en de kip. Besprenkel met eventuele overige zelfgemaakte saus en garneer met de koriander.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.