Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Bao buns
(Contains Wheat)
1 piece
Chicken breast
20 g
Kimchi sauce
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
1 piece
[Persian] cucumber
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
½ piece
Garlic
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
100 g
Slaw mix
½ piece
Onion
25 g
Flour
30 milliliters
Sunflower oil
30 milliliters
Water
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
White wine vinegar
2 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd de ui in halve ringen. Voeg de komkommer en ui toe aan de kom, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Meng in een saladekom de mayonaise met de wittekool en wortel en de gomasio. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van de Koreaanse kruidenmix, de bloem en het water. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken.
Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (zie Tip). Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin, draai halverwege voorzichtig om.
Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en meng daarin de knoflook, sesamolie, sojasaus, kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en honing. Verwarm 1 - 2 minuten, of tot er een stroperige saus ontstaat. Zet het vuur daarna uit. Bak de bao-broodjes de laatste 4 - 5 minuten in de oven. Hak ondertussen de koriander grof.
Smeer een beetje van de zelfgemaakte saus in de bao-broodjes. Vul de bao-broodjes met de ingelegde groenten, koolsla en de kip. Besprenkel met eventuele overige zelfgemaakte saus en garneer met de koriander.