In Korea worden gerechten vaak gedeeld. Er staan verschillende gerechten of bakjes op tafel waar iedereen zelf van pakt. Deze wraps zijn daarop geïnspireerd en kun je aan tafel klaarmaken, zodat iedereen zijn wrap naar eigen wens op smaak kan brengen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
½ unit
Rode peper
100 g
Biefstukreepjes
15 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
½ unit
Komkommer
50 g
Groentemix
(May be present Celery)
4 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
2 unit
Witte tortilla
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Olijfolie
2 tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.
Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Snijd de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.