De Koreaanse keuken staat bekend om rijke smaken die zonder poespas tot stand komen door het gebruik van pure ingrediënten. In Korea is het gebruikelijk om schaaltjes met zogenaamde banchan, de verzamelnaam voor bijgerechten, op tafel te zetten bij de hoofdmaaltijd. Zo kan iedereen zelf zijn gerecht opbouwen, net als met deze wraps.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
½ unit
Rode peper
15 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
100 g
Biefstukreepjes
½ unit
Komkommer
4 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
2 unit
Witte tortilla
(Contains Gluten)
100 g
Wittekool en wortel
½ tablespoon
Olijfolie
2 tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Suiker
to taste
Zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.