Koreaanse stamppot met sticky vegetarische runderstukjes
Koreaanse stamppot met sticky vegetarische runderstukjes

Koreaanse stamppot met sticky vegetarische runderstukjes

met andijvie en wortel

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Barley
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

150 g

Chopped escarole

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

80 g

Vegetarian beef-style pieces

(Contains Soy, Wheat, Barley, Egg)

1 piece

Garlic

2 piece

Scallions

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

½ piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories699 kcal
Energy (kJ)2926 kJ
Fat25.5 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate84.9 g
Sugar26.9 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein29.7 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Kettle
Colander
Casserole
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en wortel.
  • Schil de aardappelen en wortel of was ze grondig en snijd in stukken (zie Tip).
  • Kook de aardappelen en wortel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Kook water in een waterkoker. Voeg de andijvie toe aan een vergiet en giet het kokende water erover. Druk met een lepel het vocht uit de andijvie.

Tip: Om tijd te besparen kun je de aardappel ook met schil koken en verwerken tot stamppot. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Voorbereiden
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
  • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe (zie Tip). Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de ketjap toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Stamppot maken
3
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove puree.
  • Voeg de andijvie, de Koreaanse kruiden en 1/2 el roomboter per persoon toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.

Serveren
4
  • Verdeel de stamppot over diepe borden.
  • Schep de vegetarische runderstukjes met saus eroverheen.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de gefrituurde uitjes.