Een heerlijke balans tussen zoet, zout en zuur, de Aziatische keuken kan het! In dit gerecht combineer jij de zoute smaak van spek met de zoete sojasaus met on top zoetzure wortel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1.5 unit
Knoflookteen
120 g
Speklap
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
½ unit
Wortel
75 g
Risottorijst
½ unit
Ui
½ sachet(s)
Koreaanse kruidenmix
(Contains Gluten, Wheat, Sesame, Soy)
50 g
Taugé
¼ unit
Botersla
½ sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
1 tablespoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Suiker
½ tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de speklap in stukjes van 1 cm en meng in een kom met de helft van de knoflook en de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.
Rasp de wortel met een grove rasp. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Meng de wortel met de zoetzure dressing. Zet opzij en schep af en toe om.
Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
Verhit een 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en de gemarineerde speklap 7 -10 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Voeg dan per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe. Roer goed door tot er een saus ontstaat.
Voeg de overige knoflook, taugé en sojasaus toe aan de pan met speklap en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de botersla grof.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de botersla ernaast met de zoetzure wortel erbovenop. Schep de taugé en de speklap over de rijst. Besprenkel het geheel met de zoete Aziatische saus.