Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel
Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel

Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel

met rijst en taugé

Een heerlijke balans tussen zoet, zout en zuur, de Aziatische keuken kan het! In dit gerecht combineer jij de zoute smaak van spek met de zoete sojasaus met on top zoetzure wortel.

Allergens:
Gluten
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.5 unit

Knoflookteen

120 g

Speklap

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

½ unit

Wortel

75 g

Risottorijst

½ unit

Ui

½ sachet(s)

Koreaanse kruidenmix

(Contains Gluten, Wheat, Sesame, Soy)

50 g

Taugé

¼ unit

Botersla

½ sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Suiker

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3575 kJ
Calories855 kcal
Fat41 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate87 g
Sugar22 g
Dietary Fiber6 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de speklap in stukjes van 1 cm en meng in een kom met de helft van de knoflook en de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.

Zoetzuur maken
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Meng de wortel met de zoetzure dressing. Zet opzij en schep af en toe om.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.

Speklap bakken
4

Verhit een 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en de gemarineerde speklap 7 -10 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Voeg dan per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe. Roer goed door tot er een saus ontstaat.

Taugé bakken
5

Voeg de overige knoflook, taugé en sojasaus toe aan de pan met speklap en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de botersla grof.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de botersla ernaast met de zoetzure wortel erbovenop. Schep de taugé en de speklap over de rijst. Besprenkel het geheel met de zoete Aziatische saus.