Een heerlijke balans tussen zoet, zout en zuur, de Aziatische keuken kan het! In dit gerecht combineer jij het zoute spek met zoete sojasaus en zoetzure wortel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
120 g
Pork belly
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ piece
Carrot
75 g
Risotto rice
½ piece
Onion
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
50 g
Beansprouts
¼ head
Butter lettuce
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de speklap in stukjes van 1 cm en meng in een kom met de helft van de knoflook en de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.
Rasp de wortel met een grove rasp. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Meng de wortel met de zoetzure dressing. Zet opzij en schep af en toe om.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.
Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en de gemarineerde speklap 7 - 10 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Voeg dan per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe. Roer goed door tot er een saus ontstaat.
Tip: Draai het vuur iets lager indien nodig om aanbranden te voorkomen.
Voeg de overige knoflook, taugé en sojasaus toe aan de pan met de speklap en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de lollo bionda grof.
Tip: Je kunt de botersla ook serveren als schuitjes. Snijd de botersla dan niet, maar serveer het ernaast en vul deze met alle toppings.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de lollo bionda ernaast met de zoetzure wortel erbovenop. Schep de taugé en de speklap over de rijst. Besprenkel het geheel met de zoete Aziatische saus.