Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel
Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel

Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel

met rijst en taugé

Een heerlijke balans tussen zoet, zout en zuur, de Aziatische keuken kan het! In dit gerecht combineer jij het zoute spek met zoete sojasaus en zoetzure wortel.

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

120 g

Pork belly

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Carrot

75 g

Risotto rice

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

50 g

Beansprouts

¼ head

Butter lettuce

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories857 kcal
Energy (kJ)3588 kJ
Fat41 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate88 g
Sugar24 g
Dietary Fiber6 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de speklap in stukjes van 1 cm en meng in een kom met de helft van de knoflook en de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.

Zoetzuur maken
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Meng de wortel met de zoetzure dressing. Zet opzij en schep af en toe om.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.

Speklap bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en de gemarineerde speklap 7 - 10 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Voeg dan per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe. Roer goed door tot er een saus ontstaat.

Tip: Draai het vuur iets lager indien nodig om aanbranden te voorkomen.

Taugé bakken
5

Voeg de overige knoflook, taugé en sojasaus toe aan de pan met de speklap en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de lollo bionda grof.

Tip: Je kunt de botersla ook serveren als schuitjes. Snijd de botersla dan niet, maar serveer het ernaast en vul deze met alle toppings.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de lollo bionda ernaast met de zoetzure wortel erbovenop. Schep de taugé en de speklap over de rijst. Besprenkel het geheel met de zoete Aziatische saus.