Koreaanse wraps met biefstukpuntjes
Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

De Koreaanse keuken staat bekend om rijke smaken, die zonder poespas tot stand komen door het gebruik van pure ingrediënten. In Korea is het gebruikelijk om schaaltjes met zogenaamde 'banchan', de verzamelnaam voor bijgerechten, op tafel te zetten bij de hoofdmaaltijd. Zo kan iedereen zelf zijn gerecht opbouwen, net als met deze wraps.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ unit

Rode peper

15 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

120 g

Biefstukreepjes

¼ unit

Komkommer

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

¼ unit

Limoen

2 unit

Witte tortilla

(Contains Gluten)

100 g

Groentemix

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

2 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Suiker

to taste

Zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2720 kJ
Calories650 kcal
Fat19 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate76 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber6 g
Protein40 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Bowl
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Marineren
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

Zoetzuur maken
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tortilla verwarmen
4

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Serveren
6

Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.