Krieltjes in tomatentapenade met kipworstjes
Krieltjes in tomatentapenade met kipworstjes

Krieltjes in tomatentapenade met kipworstjes

met broccoli en Parmigiano Reggiano

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Tags:
Calorie Smart
High Protein
Allergens:
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

2 piece

Chicken sausage

½ piece

Onion

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

100 g

Broccoli

½ piece

Bell pepper

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

20 g

Tomato tapenade

(Contains Sulphites May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2087 kJ
Calories499 kcal
Fat20.7 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate44.8 g
Sugar3.9 g
Dietary Fiber16.1 g
Protein30 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de krieltjes en broccoli.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Koken
2
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoliblokjes en -roosjes 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Worstjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten mee.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Bak de Siciliaanse kruiden de laatste minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Rasp de Parmigiano Reggiano fijn.
  • Meng de tomatentapenade door de broccoli en krieltjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel broccoli en krieltjes over de borden.
  • Leg de gebakken groenten en worstjes erbovenop.
  • Garneer met de Parmigiano Reggiano.