Krieltjes met gekruid rundergehakt
Krieltjes met gekruid rundergehakt

Krieltjes met gekruid rundergehakt

Met groente en rode pesto

Dit vliegensvlugge recept bevat allerlei slimme trucs om een snelle maaltijd op tafel te zetten. Het gehakt is alvast gekruid, de kleine krieltjes hoef je niet te schillen en zijn door hun formaat snel gaar en de rode pesto zorgt in een handomdraai voor een smaakexplosie. Zo houd jij weer tijd over voor andere dingen!

Allergens:
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

100 g

Rundergehakt met köftekruiden

40 g

Rode pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

200 g

Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3439 kJ
Calories822 kcal
Fat47 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate58 g
Sugar8.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein40 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Krulpeterselie snijden
2

Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn.

Gehakt bakken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak het gekruide rundergehakt 3 – 4 minuten.

Groenten bakken
4

Voeg de groentemix en de helft van de krulpeterselie toe en bak 5 – 6 minuten mee.

Mengen
5

Voeg de krieltjes en de rode pesto toe aan de hapjespan, schep goed om en bak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige krulpeterselie.