Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - zoals vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Calorie Smart
Family
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 piece

Chicken breast with garlic & herbs

140 g

Corn

1 piece

Red onion

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

[Persian] cucumber

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories651 kcal
Energy (kJ)2724 kJ
Fat31 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate56 g
Sugar15 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein31 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Colander
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Kipfilet bakken
2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

Krieltjessalade maken
3

Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en per persoon 1 tl Italiaanse kruiden. Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De rode ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!