Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met sperziebonen, komkommer en mais

Door beperkingen in de leveringen zijn de cherrytomaten in dit recept vervangen door sperziebonen. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker! Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Family
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 piece

Chicken breast with garlic & herbs

40 g

Corn

¼ piece

Red onion

75 g

Green beans

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories622 kcal
Energy (kJ)2601 kJ
Fat31 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate51 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein30 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Colander
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.

Kipfilet bakken
2

Kook de krieltjes 8 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Voeg na 8 minuten de sperziebonen toe en kook nog 6 minuten mee. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

Krieltjessalade maken
3

Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en per persoon 1 tl Italiaanse kruiden. Voeg de krieltjes, sperziebonen, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De rode ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!