Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Cherrytomaten bieden niet alleen een zoete en sappige smaak, maar zijn ook rijk aan antioxidanten, zoals lycopeen. Daarnaast voegen ze kleur en smaak toe aan een tal van gerechten!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
High Protein

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

¼ piece

Onion

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

[Persian] cucumber

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

40 g

Corn

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2579 kJ
Calories616 kcal
Fat32.9 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate48.3 g
Sugar10.4 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein31.1 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Large Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes in 12 - 14 minuten gaar in de pan. 
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze de mayonaise.

Kipfilet bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Snipper ondertussen de ui heel fijn (zie Tip). 
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.

Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Krieltjessalade maken
3
  • Giet de mais af. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon.
  • Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de kipfilet in plakken.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erbovenop.

Weetje: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!