Krieltjessalade met zalm
Krieltjessalade met zalm

Krieltjessalade met zalm

met venkel, appel en dille

Wist je dat de oude Grieken en Romeinen venkel beschouwden als een symbool van overwinning en succes? Ze waardeerden niet alleen de smaak, maar geloofden ook dat venkel kracht en wijsheid bracht!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Fennel

½ piece

Apple

½ piece

Onion

20 g

Arugula & lamb's lettuce

200 g

Baby potatoes

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2586 kJ
Calories618 kcal
Fat30.9 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate54.7 g
Sugar13 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein25.6 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook voor de krieltjes in een pan met deksel. 
  • Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Giet daarna af en spoel met koud water. 
Snijden
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Hak de dille fijn. 
  • Meng in een saladekom de mosterd, wittewijnazijn, dille en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. 
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de zalmfilet, samen met de ui, 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de krieltjes, appel, venkel, gebakken ui en slamix in de saladekom met de dressing. 
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Serveer de zalmfilet met de huid naar boven naast de salade. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.