Krokant gebakken rijst met spiegelei
Krokant gebakken rijst met spiegelei

Krokant gebakken rijst met spiegelei

Met roerbakgroenten en cashewnoten

Deze vegetarische schotel met gebakken rijst bestrooi je met een royale hoeveelheid cashewnoten, die niet alleen zorgen voor de nodige knapperigheid, maar ook eiwitten en gezonde vetten bevatten. De sojasaus, de gember en het sesamzaad geven dit gerecht zijn Aziatische smaken.

Allergens:
Sesame
Peanuts
Tree nuts
Egg
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

10 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

½ unit

Peen

100 g

Sperziebonen

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 unit

Bosui

1 unit

Ei

(Contains Egg)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3523 kJ
Calories842 kcal
Fat41 g
Saturated Fat7.3 g
Carbohydrate88 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber12 g
Protein24 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Wok with Lid
Wok

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Sesam roosteren
2

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Hak de cashewnoten grof.

Groenten snijden
3

Snijd de peen in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de peen al roerend 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sperziebonen toe en bak al roerend nog 8 – 10 minuten, of totdat de boontjes beetgaar zijn. De groenten mogen best een beetje bruin worden, dat geeft veel smaak. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Rijst bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe aan de pan en bak al roerend 1 – 2 minuten, of tot het geheel krokant en bruin van kleur is. Voeg de gebakken groenten, de helft van de sojasaus en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak nog 1 minuut (zie tip). Proef en voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen. Serveer met het spiegelei en garneer met de cashewnoten, sesamzaadjes en het groene gedeelte van de lente-ui.