Krokante garnalen met kokosrijst
Krokante garnalen met kokosrijst

Krokante garnalen met kokosrijst

met zoetzure komkommer en radijs

Gek op kokos? Dan zit je met dit recept goed. Voor het krokante jasje van de garnalen gebruik je een mengsel van panko, peper, zout en kokosrasp. Door de kokosrasp kort te roosteren, wordt de smaak nog intenser. Ook de rijst krijgt een kokossmaak én -geur doordat je hem kookt met kokosmelk. Een piña colada erbij en je kokosfeestje is compleet!

Allergens:
Gluten
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 milliliters

Kokosmelk

85 g

Witte langgraanrijst

⅓ unit

Limoen

½ unit

Komkommer

½ unit

Radijs

10 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

25 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

80 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Suiker

1 tablespoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3203 kJ
Calories766 kcal
Fat30 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate99 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber4 g
Protein24 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Paper Towel
Baking Sheet
Parchment Paper

Cooking Steps

Rijst koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kokosmelk in een pan met deksel met 250 ml water per persoon, peper en zout en breng aan de kook. Kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat, afgedekt, nagaren.

Zoetzuurdressing maken
2

Snijd ondertussen per persoon 2 kleine partjes van de limoen en bewaar deze apart. Pers de rest van de limoen uit in een saladekom en meng het sap met de suiker, wittewijnazijn, peper en zout tot een dressing.

Snijden
3

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd de komkommer in halve maantjes.

Zoetzuur maken
4

Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de komkommer en radijs met de zoetzure dressing in de saladekom. Zet tot gebruik in de koelkast en schep tussendoor een aantal keer om.

Garnalen bereiden
5

Meng in een kom de kokosrasp met de panko, peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier en papier en meng ze dan op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie. Strooi het kokosmengsel over de garnalen en meng goed, zodat de garnalen een jasje van panko krijgen. Het is niet erg als er te veel van het kokosmengsel op de bakplaat ligt – dit kun je later gebruiken als krokante garnering. Bak de garnalen 12-14 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de krokante garnalen met de kokosrijst en het zoetzuur. Serveer met de limoenpartjes. Strooi het achtergebleven krokante kokosmengsel over de rijst.