Krokante garnalen met kokosrijst
Krokante garnalen met kokosrijst

Krokante garnalen met kokosrijst

met zoetzure komkommer en radijs

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Allergens:
Gluten
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 milliliters

Kokosmelk

85 g

Witte langgraanrijst

⅓ unit

Limoen

½ unit

Komkommer

7 unit

Radijs

10 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

25 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

90 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Suiker

1 tablespoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3247 kJ
Calories776 kcal
Fat30 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate99 g
Sugar11 g
Dietary Fiber4 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Bowl
Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Rijst koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kokosmelk in een pan met deksel met 250 ml water per persoon, peper en zout. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en kook 12 - 14 minuten afgedekt op laag vuur. Giet af en laat afgedekt verder garen.

Zoetzuurdressing maken
2

Snijd per persoon 2 kleine partjes van de limoen en bewaar deze apart. Pers de rest van de limoen uit in een saladekom en meng met de suiker, wittewijnazijn, peper en zout tot een dressing.

Zoetzuur maken
3

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de komkommer en radijs met de zoetzure dressing in de saladekom. Zet tot gebruik in de koelkast en schep tussendoor een aantal keer om.

Garnalen bereiden
4

Meng in een kom de kokosrasp met de panko, peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie. Strooi het kokos-pankomengsel over de garnalen en meng goed, zodat de garnalen rondom bedekt zijn. Bak de garnalen 12 – 14 minuten in de oven.

Koriander snijden
5

Snijd ondertussen de koriander grof.

Serveren
6

Serveer de krokante garnalen met de kokosrijst en het zoetzuur. Garneer het gerecht met de koriander en serveer met de limoenpartjes. Strooi het achtergebleven kokos-pankomengsel over de rijst.