Deze week geniet je van een vegetarische schnitzel, maar dan op een broodje. De burger werk je af met gekaramelliseerde ui en honing-mosterdsaus. Eet smakelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
½ piece
Onion
½ piece
Apple
1 piece
Vegetarian schnitzel
(Contains Egg, Soy, Wheat)
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
(Contains Sesame, Milk, Lupine, Wheat May be present Tree nuts, Egg, Gluten)
20 g
Honey-mustard dressing
(Contains Mustard)
½ head
Butter lettuce
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Balsamic vinegar
¼ tablespoon
Sugar
⅔ tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele blaadjes van de sla apart voor op de burger. Snijd de overige sla grof voor in de salade.
Verhit een koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Meng in een saladekom per persoon: 2/3 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn en meng goed (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de appel en grofgesneden sla met de zelfgemaakte dressing in de saladekom.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan yoghurt in plaats van mayonaise.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
Snijd de hamburgerbol open. Besmeer het broodje met de honing-mosterdsaus. Leg er 1 slablaadje en de vegetarische schnitzel op. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Serveer de salade en krieltjes ernaast.