Krokante zeebaars met Mexicaanse twist
Krokante zeebaars met Mexicaanse twist

Krokante zeebaars met Mexicaanse twist

met avocado, pico de gallo en zoete aardappelpartjes

Nieuw ingrediënt in je box! De zeebaars is een veelzijdige vis met een mildzoete smaak. Zeebaars bevat vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren.

Allergens:
Fish
Wheat
Egg
Mustard
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

120 g

Sea bass

(Contains Fish)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

150 g

Sweet potato

1 piece

Tomato

½ piece

Avocado

½ piece

Lime

¼ piece

Red chili pepper

5 g

Fresh flat leaf parsley & coriander

½ sachet(s)

Mexican-style spices

25 g

Lemon mayonnaise with black pepper

(Contains Egg, Mustard, Soy)

½ piece

Shallot

Not included in your delivery

25 g

Flour

3 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Olive oil

30 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4017 kJ
Calories960 kcal
Fat58.2 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate70.3 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein33.8 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Large Bowl
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in dunne partjes. 
  • Meng de partjes in een kom met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
Beslag maken
2
  • Snipper de sjalot (zie Tip). Snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de sjalot, de tomaat, de rode peper, de helft van de verse kruiden en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met een snuf zout.
  • Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 30 ml water en 25 g bloem, peper en zout.
  • Meng in een tweede kom de panko met de overige verse kruiden.

Tip: Je serveert de sjalot rauw. Houd je hier niet van? Bak de sjalot dan de laatste 2 - 3 minuten mee met de vis.

Vis bakken
3
  • Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de vis te bakken.
  • Haal de zeebaars door het bloembeslag en vervolgens door de panko. Leg de vis voorzichtig in de olie en bak de vis in 2 - 3 minuten per kant goudbruin, draai halverwege voorzichtig om. 
  • Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Serveren
4
  • Leg de vis op de borden en serveer de pico de gallo deels over de vis.
  • Leg de avocado als een waaier ernaast op het bord. 
  • Serveer met de zoete aardappel, de citroenmayo en 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.