.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Onion
2.5 g
Fresh curly parsley
5 pinch
Nutmeg
250 g
Potatoes
1 piece
Leek
100 g
Seasoned minced meat blend
4 piece
Egg
25 g
Panko breadcrumbs
40 g
Cranberry chutney
5 milliliters
[Plant-based] milk
125 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
1.25 tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snipper de ui zeer fijn en snijd de krulpeterselie fijn. Rasp een deel van de nootmuskaat, tot je ongeveer een mespunt geraspte nootmuskaat per persoon hebt.
Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de breedte in stukken van ongeveer 10 cm.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 200 g aardappelen per persoon, vervang de boter in de puree door een extra scheutje melk en serveer het gerecht met de helft van de chutney.
Leg het gehakt in een kom. Voeg het ei, de panko, de gesnipperde ui, de geraspte nootmuskaat, 1/4 tl zout per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.
Tip: Kook je voor een oneven aantal personen? Kluts het ei dan eerst, zodat je de juiste hoeveelheid handig kunt afmeten.
Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. Leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan tot het de vorm van een broodje krijgt. Bak 20 – 30 minuten in de oven.
Tip: Tip 1): Leg eventueel wat klontjes boter op het gehaktbrood, zo wordt het nog smeuïger! Tip 2): Maak je het gehaktbrood voor meer dan twee personen? Dan kan het langer duren voordat het brood gaar is. Verleng de baktijd en houd de garing goed in de gaten!
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 3 – 4 minuten. Blus af met de bouillon, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook en kook de aardappelen 12 – 15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Schep de aardappelpuree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberrychutney. Garneer de puree met de rest van de krulpeterselie.