Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree
Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree

Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree

with braised leeks and cranberry chutney

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Onion

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

1 pinch

Nutmeg

250 g

Potatoes

1 piece

Leek

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

40 g

Cranberry chutney

Not included in your delivery

30 milliliters

[Plant-based] milk

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3441 kJ
Calories822 kcal
Fat35.9 g
Saturated Fat17.7 g
Carbohydrate87.2 g
Sugar22.8 g
Dietary Fiber17.6 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Bowl
Oven Dish
Potato Masher
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui zeer fijn en snijd de krulpeterselie fijn. Rasp ongeveer 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Snijden
2

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Halveer de prei in de lengte en snijd vervolgens in stukken van 10 cm lang.

Mengen en kneden
3

Leg het gehakt in een kom. Voeg de melk, de panko, de gesnipperde ui, de geraspte nootmuskaat, de helft van de krulpeterselie, peper en zout toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.

Gehaktbrood bakken
4

Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. Leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan tot het de vorm van een broodje krijgt. Bak 20 – 30 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Maak je het gehaktbrood voor meer dan twee personen? Dan kan het langer duren voordat het brood gaar is. Verleng de oventijd en houd de garing goed in de gaten. Leg eventueel wat klontjes roomboter op het gehaktbrood - zo wordt het nog smeuïger!

Prei stoven
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Blus af met de bouillon en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Schep de aardappelpuree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberrychutney. Garneer de puree met de overige krulpeterselie.