Kruidige couscous met halloumi
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt

Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met een mediterrane twist door halloumi toe te voegen, een zilte kaas die niet smelt tijdens het bakken.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh coriander

½ piece

Lime

70 g

Halloumi

(Contains Milk)

1 piece

Red bell pepper

85 g

Wholewheat couscous

40 g

Sultanas

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories602 kcal
Energy (kJ)2518 kJ
Fat45.7 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate17.8 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber5.1 g
Protein22.9 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Smaakmakers voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie TIP). Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm.

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt. Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname gebruik dan 50g halloumi en 60g couscous per persoon. De overige...zie fun fact

Snijden en wellen
2

Snijd de paprika in reepjes (zie TIP). Meng in een pan met deksel de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer evenveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels?

Paprika bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

Couscous mengen
5

Schep de couscous in een saladekom, meng de koriander erdoor en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Tip: Deze couscous is van volkorenmeel. Dit bevat in vergelijking met bloem meer vitamines en mineralen, waaronder 5 x meer magnesium en vitamine B2, 4 x meer ijzer, 3 x meer vitamine E, ... zie fun facts

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.