Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met een mediterrane twist door halloumi toe te voegen, een zilte kaas die niet smelt tijdens het bakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
2.5 g
Fresh coriander
½ piece
Lime
70 g
Halloumi
(Contains Milk)
1 piece
Red bell pepper
85 g
Wholewheat couscous
40 g
Sultanas
10 g
Salted almonds
(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
¾ tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie TIP). Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm.
Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt. Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname gebruik dan 50g halloumi en 60g couscous per persoon. De overige...zie fun fact
Snijd de paprika in reepjes (zie TIP). Meng in een pan met deksel de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer evenveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels?
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.
Schep de couscous in een saladekom, meng de koriander erdoor en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
Tip: Deze couscous is van volkorenmeel. Dit bevat in vergelijking met bloem meer vitamines en mineralen, waaronder 5 x meer magnesium en vitamine B2, 4 x meer ijzer, 3 x meer vitamine E, ... zie fun facts
Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.