Kruidige couscous met runderworstjes, koolrabi en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige couscous met runderworstjes, koolrabi en labne

Kruidige couscous met runderworstjes, koolrabi en labne

Deze mandarijn zorgt in je kruidige couscous voor een frisse, zure tegenhanger. De runderworstjes zijn al met paprika gekruid, maar je brengt ze nog verder op smaak met ui, koolrabi, kaneel en komijn. De frisse salade maakt het gerecht af.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Sinaasappel

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

1 tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Runderworstjes met paprika kruiden

30 gram

Mesclun

30 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

¼ tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)765 kcal
Energie (kJ)3201 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten43 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Kom

Instructies

1

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Pel de mandarijn en snijd in grove blokjes.

2

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in de pan met deksel en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de runderworstjes 3 - 4 minuten rondom bruin op middelmatig vuur. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

4

Bak de ui, koolrabi, komijn en kaneel 2 minuten op middelhoog vuur in dezelfde wok of hapjespan. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak, afgedekt 18 - 20 minuten op middelmatig vuur. Voeg de laatste 5 - 6 minuten de runderworstjes toe.

5

Meng ondertussen in een saladekom de mesclun slamelange, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de couscous en mandarijn toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de couscous en runderworstjes over de borden. Serveer met de salade en garneer met de labne.