Dit gerecht is geïnspireerd op kuku paka, een populair gerecht in verschillende Oost-Afrikaanse landen. In dit recept maak je zelf de currypasta van verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 teaspoon
Fresh ginger
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
1.5 piece
Tomato
¼ piece
Red chili pepper
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
100 g
Chicken thigh strips with kebab spices
½ piece
Bell pepper
75 g
Sweet potato
75 g
White long grain rice
90 milliliters
Coconut milk
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
½ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
Snijd de gember, knoflookteen, ui en tomaat in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd 1/4 rode peper per persoon in grove stukken. Meng in een hoge kom de gember, knoflook, ui, tomaat en rode peper met 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon. Mix met een staafmixer alle ingrediënten tot een pasta.
Leg de kippendijreepjes in een kom en meng 1/3 van de currypasta erdoorheen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige currypasta toe en fruit al roerend 4 - 5 minuten. Voeg de paprikablokjes, de zoete-aardappelblokjes en de kippendijreepjes toe en bak 4 - 5 minuten mee.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg vervolgens de kokosmelk en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Haal de laatste 7 minuten het deksel van de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbovenop. Garneer met de gefrituurde uitjes.