Kruidige curry met kippendij en zoete aardappel
Kruidige curry met kippendij en zoete aardappel

Kruidige curry met kippendij en zoete aardappel

geïnspireerd op kuku paka, met kokosmelk en paprika

Dit gerecht is geïnspireerd op kuku paka, een populair gerecht in verschillende Oost-Afrikaanse landen. In dit recept maak je zelf de currypasta van verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1.5 piece

Tomato

¼ piece

Red chili pepper

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ piece

Bell pepper

75 g

Sweet potato

75 g

White long grain rice

90 milliliters

Coconut milk

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories897 kcal
Energy (kJ)3753 kJ
Fat40.5 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate97.4 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein31.1 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Stick Blender
Bowl
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Currypasta maken
1

Snijd de gember, knoflookteen, ui en tomaat in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd 1/4 rode peper per persoon in grove stukken. Meng in een hoge kom de gember, knoflook, ui, tomaat en rode peper met 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon. Mix met een staafmixer alle ingrediënten tot een pasta.

Kip marineren
2

Leg de kippendijreepjes in een kom en meng 1/3 van de currypasta erdoorheen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige currypasta toe en fruit al roerend 4 - 5 minuten. Voeg de paprikablokjes, de zoete-aardappelblokjes en de kippendijreepjes toe en bak 4 - 5 minuten mee.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Currysaus maken
5

Voeg vervolgens de kokosmelk en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Haal de laatste 7 minuten het deksel van de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbovenop. Garneer met de gefrituurde uitjes.