Verse kurkuma lijkt qua uiterlijk op gember, maar is wat fijner van structuur en heeft een oranje-gele kleur. Houd je kurkuma over? Op ons blog vind je een recept voor kurkuma-thee! Net als kurkuma zijn ook zwarte bonen gezond: ze bevatten ijzer en eiwitten en dragen bij aan een gezond niveau van de bloedsuikerspiegel-niveau.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Ui
¼ unit
Rode peper
1 cm
Verse kurkuma
½ unit
Aubergine
½ can
Bonen
½ teaspoon
Gemalen komijnzaad
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
2 tablespoon
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
150 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de kurkuma, inclusief de schil, met een fijne rasp. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet..
Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, kurkuma en komijn toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 1 minuut.
Voeg de bouillon en zwarte bonen toe aan de wok of hapjespan en kook, afgedekt, 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de spinazie, eventueel in delen, toe aan de curry van aubergine van bonen en laat al roerende slinken.
Verdeel de aardappelen en curry over de borden en garneer met de Turkse yoghurt.