Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen
Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen

Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen

Een pittig Indiaas gerecht

Verse kurkuma lijkt qua uiterlijk op gember, maar is wat fijner van structuur en heeft een oranje-gele kleur. Houd je kurkuma over? Op ons blog vind je een recept voor kurkuma-thee! Net als kurkuma zijn ook zwarte bonen gezond: ze bevatten ijzer en eiwitten en dragen bij aan een gezond niveau van de bloedsuikerspiegel-niveau.

Allergens:
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

1 cm

Verse kurkuma

½ unit

Aubergine

½ can

Bonen

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

2 tablespoon

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories518 kcal
Energy (kJ)2167 kJ
Fat12 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate73 g
Sugar0 g
Dietary Fiber19 g
Protein20 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Rasp de kurkumawortel met een fijne rasp boven de pan.
2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de kurkuma, inclusief de schil, met een fijne rasp. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet..

Voeg de aubergine, kurkuma en komijn toe.
3

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, kurkuma en komijn toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 1 minuut.

Voeg de bouillon en zwarte bonen toe.
4

Voeg de bouillon en zwarte bonen toe aan de wok of hapjespan en kook, afgedekt, 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de spinazie, eventueel in delen, toe aan de curry van aubergine van bonen en laat al roerende slinken.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de aardappelen en curry over de borden en garneer met de Turkse yoghurt.