Kruidige dahl
Kruidige dahl

Kruidige dahl

met spinazie, bataat en yoghurt

Traditioneel Indiaas gerecht met een toefje frisse yoghurt

Allergens:
Celery
Mustard
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

½ teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

40 g

Groene linzen

150 g

Zoete aardappel

½ unit

Peen

2 sprig

Gedroogde tijm

150 g

Spinazie

(May be present Celery)

2 tablespoon

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories467 kcal
Energy (kJ)1954 kJ
Fat12 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate62 g
Sugar0 g
Dietary Fiber18 g
Protein18 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Immersion blender

Cooking Steps

Snipper de ui en snijd de rode peper klein
1

Kook 350 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Voeg de bouillon toe
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden en groene linzen toe en bak al roerende 30 seconden. Schenk het kokende water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook. Laat de linzen 25 minuten zachtjes koken.

Kook de bataat
3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peen in dunne halve plakken en ris de tijmblaadjes van de takjes. Kook de bataat, peen en tijm na 10 minuten met de groene linzen mee.

4

Scheur de spinazie klein en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de dahl.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de dahl grof met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als je de dahl iets wilt verdunnen.

Garneer met Turkse yoghurt
6

Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de Turkse yoghurt.