Kruidige dahl met aubergine en zoete bataat
Kruidige dahl met aubergine en zoete bataat

Kruidige dahl met aubergine en zoete bataat

met rijst en frisse yoghurt

Deze op de Indiase keuken geïnspireerde dahl is goed gevuld, met vlezige aubergine en zoete bataat. Dahl is een gerecht op basis van gekookte peulvruchten met specerijen. De kaneel, kardemom, gember en het mosterdzaad maken dit samen tot een kruidig, exotisch gerecht met frisse yoghurt als tegenhanger.

Allergens:
Mustard
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ unit

Rode peper

100 g

Zoete aardappel

½ teaspoon

Gemalen kaneel

½ teaspoon

Gemalen kardemom

½ teaspoon

Geel mosterdzaad

(Contains Mustard)

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

25 g

Rode splitlinzen

40 g

Pandanrijst

1.5 unit

Mini-pitabroodjes

(Contains Gluten)

7 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

50 milliliters

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

200 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2552 kJ
Calories610 kcal
Fat13 g
Saturated Fat2.3 g
Carbohydrate99 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber13 g
Protein17 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven op 180 graden. En kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de bataat en snijd de bataat in blokjes van 1 cm.

Aubergine bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middellaag vuur en roerbak de aubergineblokjes in 4 – 6 minuten bruin (zie tip). Bereid ondertussen de bouillon. Haal de aubergine uit de pan en bewaar apart.

Dahl maken
3

Voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde soeppan en fruit de rode ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de kaneel, kardemom, mosterzaad en het kurkuma toe en bak nog 1 minuut mee. Schenk de bouillon in de pan, voeg de linzen toe en laat ze 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken.

Rijst koken
4

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten (zie tip). Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Bak ondertussen de pitabroodjes in 6 – 8 minuten af in de oven.

Munt snijden
5

Voeg, nadat de linzen 10 minuten gekookt hebben, de aubergine en bataat toe aan de soeppan en kook, afgedekt, nog 15 minuten. Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes (zie tip) en scheur de spinazie klein. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan, voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met 1 el yoghurt per persoon.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden, schep de dahl erop en breng naar wens nog verder op smaak met peper en zout. Serveer de dahl met de pitabroodjes en de overige yoghurt en garneer met de munt.