Kruidige dahl met zoete aardappel
Kruidige dahl met zoete aardappel

Kruidige dahl met zoete aardappel

met spinaziesalade en een frisse saus van buffelyoghurt

Vandaag staat er een klassiek Indiaas gerecht op het menu. Het woord 'dahl' verwijst naar allerlei soorten peulvruchten, maar traditioneel vormen linzen de basis van deze dikke, kruidige soep. Dit gerecht bevat bijna de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels en de kalium in de spinazie draagt bij aan een gezonde bloeddruk.

Allergens:
Mustard
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Zoete aardappel

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

1 cm

Verse gember

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ teaspoon

Geel mosterdzaad

(Contains Mustard)

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

1 unit

Pruimtomaat

10 g

Verse bladpeterselie en koriander

½ pack

Linzen, gekookt

1 unit

Pitabroodje

(Contains Gluten)

50 g

Buffelyoghurt

(Contains Milk)

¼ unit

Citroen

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ teaspoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2481 kJ
Calories593 kcal
Fat18 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate80 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber13 g
Protein20 g
Salt4.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Casserole with Lid
Salad Bowl
Strainer

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui en rasp de gember of snijd fijn. Meng in een kleine kom het gemalen komijnzaad, het mosterdzaad en de kurkuma.

Specerijen bakken
2

Voeg de gedroogde specerijen toe aan een hapjespan met deksel en bak, zonder olie, 1 – 2 minuten of tot ze beginnen te geuren. Voeg vervolgens de roomboter toe, laat smelten en voeg de rode ui, gember en 3/4 van de knoflook toe. Bak nog 2 – 3 minuten.

Bakken
3

Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, nog 1 – 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het geheel op laag vuur 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan, zodat de bouillon iets kan inkoken.

Salade maken
4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie klein. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de pruimtomaat in kwarten. Meng de pruimtomaat en de helft van de spinazie met de dressing. Snijd de bladpeterselie en koriander grof. Laat de linzen uitlekken in een zeef.

Dahl afmaken
5

Voeg de rest van de spinazie en de linzen toe aan de hapjespan. Roer goed door, tot de spinazie is geslonken. Laat de dahl nog 3 – 5 minuten op laag vuur pruttelen. Bak ondertussen de pitabroodjes 2 – 3 minuten in de oven of toast ze in een broodrooster. Meng in een kleine kom de overige knoflook en 1/3 deel van de verse kruiden met de buffelyoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de citroen in kwarten.

Serveren
6

Verdeel de dahl over de borden. Serveer de salade ernaast. Snijd de pita's door de helft en steek deze in de dahl. Garneer met de citroenpartjes en de overige verse kruiden. Zet de yoghurtsaus op tafel, zodat iedereen deze zelf naar wens kan toevoegen.