Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst
Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst

Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst

met feta-tomaatsalade

Dit gerecht zit vol groente - met wel 600 g per portie heb je na deze maaltijd al evenveel vitamine C binnen dan je op een hele dag nodig hebt!

Allergens:
Milk
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

10 g

DONT USE Verse peterselie, koriander en munt

50 g

Feta

(Contains Milk)

42 g

Zilvervliesrijst

½ teaspoon

Paprikapoeder

to taste

Gemalen kaneel

½ unit

Tomatenblokjes

1 unit

Courgette

¼ teaspoon

Gemalen komijnzaad

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

1 unit

Pruimtomaat

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2567 kJ
Calories614 kcal
Fat25 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate68 g
Sugar31 g
Dietary Fiber10 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie, munt en koriander fijn. Snijd de feta in blokjes.

Vulling bakken
2

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1 tl olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en per persoon: 1/2 tl paprikapoeder en een mespuntje kaneel toe. Bak 4 - 6 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en kook nog 5 minuten zachtjes op laag vuur.

Courgettes halveren
3

Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de zaadlijsten fijn en voeg ze toe aan het tomatenmengsel. Leg de courgettehelften in een ovenschaal en wrijf ze in met 1/2 tl olijfolie per persoon. Breng ze op smaak met 1/4 tl komijn per persoon, peper en zout.

Courgettes bakken
4

Meng de rijst en de helft van de feta door het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de halve courgettes met het tomaten-rijstmengsel. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde courgettes 20 - 25 minuten in de oven, tot ze zacht en gaar zijn.

Tomaatsalade maken
5

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng de pruimtomaatblokjes en de overige feta in een saladekom. Breng op smaak met peper, zout en een beetje extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de verse kruiden door de tomatensalade. Houd eventueel een beetje van de kruiden achter om de rijst mee te garneren.

Serveren
6

Leg per persoon twee courgettehelften op een bord. Serveer met de tomatensalade.