Kruidige harissa-bulgur met pompoenblokjes en zeebaarsfilet
Kruidige harissa-bulgur met pompoenblokjes en zeebaarsfilet

Kruidige harissa-bulgur met pompoenblokjes en zeebaarsfilet

Deze maaltijd kun je net zo pittig maken als je zelf wilt door de harissa. Dit is een pittige kruidenpasta uit Tunesië die het gerecht een extra pittige maakt. Je serveert hierbij een heerlijke zee-baarsfilet die je op de huid bakt. Eet smakelijk!

Allergens:
Gluten
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Tomaat

50 g

Volkoren bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

½ teaspoon

Harissa

100 g

Pompoenblokjes

1 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)1305 kJ
Calories431 kcal
Fat12 g
Saturated Fat2.5 g
Carbohydrate43 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein32 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd tomaat in blokjes
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en de tomaat in blokjes.

Bereid de bulgur
2

Voeg vervolgens de tomaat en bulgur toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en laat zonder deksel uitstomen. Breng vervolgens op smaak met de benodigde harissa, peper en zout.

Bak de pompoenblokjes
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui samen met de pompoenblokjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en bak de groenten, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de zeebaarsfilet 2 - 3 minuten op de kant met het vel. Keer om, bak nog 1 - 2 minuut en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de vis
5

Verdeel de bulgur over de borden en serveer met de pompoenblokjes en zeebaarsfilet.