Fragrant Chickpea Stew with Pita & Yogurt
Fragrant Chickpea Stew with Pita & Yogurt

Fragrant Chickpea Stew with Pita & Yogurt

with spinach & Greek-style cheese

Wist je dat kikkererwten wel 4 tot 5 keer meer vitamine E bevatten dan andere peulvruchten? Dit is onder andere goed voor je stofwisseling.

Tags:
Veggie
Allergens:
Celery
Mustard
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

2.5 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

½ pack

Chickpeas

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

¾ teaspoon

Ground turmeric

125 milliliters

Coconut milk

150 g

Spinach

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

2 piece

Wholewheat pita bread

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Energy (kJ)3288 kJ
Calories786 kcal
Fat40.2 g
Saturated Fat25.6 g
Carbohydrate67.9 g
Sugar8.5 g
Dietary Fiber22.7 g
Protein29.4 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Colander
Baking Dish or Sautépan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

Kikkererwten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een braad- of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de ui glazig is en de knoflook lichtjes kleurt. Voeg de kikkererwten en kerriekruiden toe en meng alles door elkaar. Bak het geheel 6 - 7 minuten, of tot de kikkererwten licht gebakken zijn.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Kikkererwten pletten
3

Haal ongeveer 1/3 van de kikkererwten uit de pan en bewaar apart voor de garnering. Plet de kikkererwten in de pan grof met een aardappelstamper of achterkant van een pollepel.

Stoof maken
4

Bereid de bouillon. Voeg de kurkuma, kokosmelk, de bouillon en 100 ml water per persoon toe en meng goed door zodat alles van de bodem loskomt. Breng het geheel aan de kook en laat, onafgedekt, ongeveer 25 - 30 minuten pruttelen, of tot de stoof mooi is ingedikt. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer tot deze is geslonken.

Pita's afbakken
5

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.

Serveren
6

Snijd de pitabroodjes in stukken. Verdeel de stoof over diepe borden. Garneer elk bord met 1 el volle yoghurt, de opzij gehouden kikkererwten en verkruimel de witte kaas eroverheen. Serveer met de pitabroodjes.