Kruidige kikkererwtenstoof met spinazie en witte kaas
Kruidige kikkererwtenstoof met spinazie en witte kaas

Kruidige kikkererwtenstoof met spinazie en witte kaas

met pitabrood en yoghurt

Wist je dat kikkererwten wel 4 tot 5 keer meer vitamine E bevatten dan andere peulvruchten? Dit is onder andere goed voor je stofwisseling.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

½ pack

Chickpeas

¾ teaspoon

Ground turmeric

125 milliliters

Coconut milk

150 g

Spinach

(May be present Celery)

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

5 g

Ginger paste

½ sachet(s)

Yellow curry spices

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Energy (kJ)3404 kJ
Calories814 kcal
Fat40.7 g
Saturated Fat26.4 g
Carbohydrate76.3 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein28.9 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Baking Dish or Sautépan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

Kikkererwten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een braad- of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gemberpuree en rode peper toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de ui glazig is en de knoflook lichtjes kleurt. Voeg de kikkererwten en de gele currykruiden toe en meng alles door elkaar. Bak het geheel 6 - 7 minuten, of tot de kikkererwten licht gebakken zijn.

Kikkererwten pletten
3

Haal ongeveer 1/3 van de kikkererwten uit de pan en bewaar apart voor de garnering. Plet de kikkererwten in de pan grof met een aardappelstamper of de achterkant van een pollepel.

Stoof maken
4

Bereid de bouillon. Voeg de kurkuma, kokosmelk, de bouillon en 100 ml water per persoon toe en meng goed door, zodat alles van de bodem loskomt. Breng het geheel aan de kook en laat, onafgedekt, ongeveer 25 - 30 minuten pruttelen, of tot de stoof mooi is ingedikt. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer tot deze is geslonken.

Pitabroodjes afbakken
5

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pitabroodjes in 6 - 8 minuten goudbruin, of toast de pitabroodjes in een broodrooster.

Serveren
6

Snijd de pitabroodjes in stukken. Verdeel de stoof over diepe borden. Garneer elk bord met 1 el volle yoghurt, de apart gehouden kikkererwten en verkruimel de witte kaas eroverheen. Serveer met de pitabroodjes.