Romige kip-currysoep
Romige kip-currysoep

Romige kip-currysoep

met paksoi, wortel en aardappelen

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Chicken thigh strips

¼ piece

Fresh lemongrass

150 g

Potatoes

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

1 piece

Shallot

1 piece

Carrot

½ piece

Pak choi

½ sachet(s)

Yellow curry spices

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

200 milliliters

Water

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3018 kJ
Calories721 kcal
Fat47.8 g
Saturated Fat22.8 g
Carbohydrate43.1 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein26.6 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van de aangegeven hoeveelheid water met 1/4 bouillonblokje per persoon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water.
  • Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Soep maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut.
  • Voeg de kip, currykruiden, aardappelpartjes en wortel toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de slagroom en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

Tip: Hoe meer je de stengel breekt, hoe meer smaak hij afgeeft.

Soep afmaken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door.
  • Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout of eventueel een scheutje vissaus.
Serveren
4
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.