Kruidige kippensoep met room
Kruidige kippensoep met room

Kruidige kippensoep met room

met paksoi, wortel en aardappelen

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Chicken thigh strips

¼ piece

Fresh lemongrass

150 g

Potatoes

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

1 piece

Shallot

1 piece

Carrot

½ piece

Pak choi

½ sachet(s)

Yellow curry spices

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

200 milliliters

Low sodium chicken stock

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3118 kJ
Calories745 kcal
Fat48.3 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate45 g
Sugar14 g
Dietary Fiber15.2 g
Protein26.9 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water.
  • Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Soep maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut.
  • Voeg de kip, currykruiden, aardappelpartjes en wortel toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de slagroom en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

Tip: Hoe meer je de stengel breekt, hoe meer smaak hij afgeeft.

Soep afmaken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door.
  • Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout of een extra scheutje vissaus.
Serveren
4
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.