Kruidige köfte in zoetpittige saus
Kruidige köfte in zoetpittige saus

Kruidige köfte in zoetpittige saus

Met zilvervliesrijst en krulpeterselie

Köfte zijn kruidige Perzische gehaktballetjes, die je in allerlei variaties terugvindt in keukens van Turkije tot India. Wij hebben het rundergehakt vast voor je gekruid met komijn, kardemom en koriander. De saus is zoet door de rozijnen en met de sambal geef je hem pit.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

1 unit

Turkse rode peper

½ unit

Groene paprika

1 unit

Tomaat

100 g

Gekruid rundergehakt

85 g

Zilvervliesrijst

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

⅓ tube

Tomatenpuree

10 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3188 kJ
Calories762 kcal
Fat26 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate87 g
Sugar22.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein40 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Casserole with Lid
Plate

Cooking Steps

Snijden en köfte maken
1

Kook 200 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de sjalot. Snijd de bovenkant van de Turkse rode peper, wrijf licht tussen je handen en spoel met water na om de zaadjes eruit te halen. Snijd de Turkse peper in dunne ringen en de groene paprika en tomaat in blokjes. Draai van het rundergehakt 4 gehaktballen per persoon en rol deze uit tot worstjes van ongeveer een duim groot (köfte).

Rijst koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst toe, breng op smaak met zout en bak al roerend 1 minuut. Schenk het kokende water erover (pas op: dit kan spetteren!), breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af als het nodig is en laat afgedekt nagaren.

Köfte bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de köfte 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
4

Zet de wok of hapjespan terug op laag vuur en fruit de overige sjalot 1 minuut in het vet van de köfte. Voeg de Turkse peper, groene paprika, tomaat, sambal, kaneel en komijn toe en bak al roerend 1 minuut.

Saus koken
5

Voeg vervolgens de tomatenpuree en 50 ml water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de köfte terug in de pan, voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de rijst en köfte met groenten over de borden. Schenk de saus over de rijst en garneer met de krulpeterselie.