Kruidige linzenstoof met aubergine
Kruidige linzenstoof met aubergine

Kruidige linzenstoof met aubergine

met spinazie, rijst en cashewnoten

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

100 g

Passata

2.5 g

Fresh coriander

½ sachet(s)

Surinamese-style spices

¼ piece

Red chili pepper

75 g

Quick-cook brown rice

50 g

Spinach

50 g

Organic full-fat yogurt

10 g

Chopped cashews

20 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Peruvian-style spice mix

⅓ can

Lentils

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

¼ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories698 kcal
Energy (kJ)2919 kJ
Fat24.2 g
Saturated Fat5.7 g
Carbohydrate93.2 g
Sugar16.2 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein21.9 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Fryingpan with lid
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Aubergine bakken
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergineblokjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl Peruaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aubergine, afgedekt, in 8 - 10 minuten rondom bruin. Haal het deksel de laatste 3 minuten van de pan.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat ze vol zit met ijzer er vitamine C?

Rijst koken
2

Breng water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af, meng met de overige Peruaanse kruiden en laat uitstomen zonder deksel.

Ui bakken
3

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper en knoflook 2 - 3 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Curry maken
4

Voeg de passata, miso, linzen, suiker, de Surinaamse kruiden en 100 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en laat 4 - 5 minuten inkoken (zie Tip). Meng regelmatig zodat de linzen niet aanbakken en voeg wat water toe wanneer de saus te dik wordt.

Tip: Blijft de saus te waterig, kook dan langer in.

Spinazie laten slinken
5

Snijd de koriander grof. Voeg een hand spinazie toe aan de hapjespan. Meng door de linzen tot deze geslonken is en herhaal tot alle spinazie geslonken is. Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de aubergineblokjes, de helft van de yoghurt en de helft van de koriander toe. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de linzenstoof eroverheen. Verdeel de overige aubergineblokjes en koriander over de linzenstoof. Garneer met de overige yoghurt en de cashewstukjes.