Kruidige linzenstoof met geroosterde aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige linzenstoof met geroosterde aubergine

Kruidige linzenstoof met geroosterde aubergine

met spinazie, rijst en cashewnoten

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes

2.5 gram

Verse koriander

½ zakje(s)

Gele currykruiden

¼ stuk(s)

Rode peper

75 gram

Bruine snelkookrijst

50 gram

Spinazie

50 gram

Biologische volle yoghurt

10 gram

Cashewstukjes

20 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

⅓ blik(ken)

Linzen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)690 kcal
Energie (kJ)2888 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers15 g
Vezels12.4 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Aubergine roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Meng op een bakplaat met bakpapier de aubergine met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl Peruaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de aubergine 12 -18 minuten in de oven, of tot deze gaar is.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat ze vol zit met ijzer er vitamine C?

Rijst bereiden
2

Breng water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af, meng met de overige Peruaanse kruiden en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
3

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper en knoflook 2 - 3 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Curry maken
4

Voeg de tomatenblokjes, miso, linzen, suiker, de currykruiden en 100 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en kook 4 - 5 minuten. Meng regelmatig zodat de linzen niet aanbakken en voeg wat water toe wanneer de saus te dik wordt.

Spinazie laten slinken
5

Snijd de koriander grof. Voeg een hand spinazie toe aan de hapjespan. Meng door de linzen tot deze geslonken is en herhaal tot alle spinazie geslonken is. Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de aubergine, de helft van de yoghurt en de helft van de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de linzenstoof eroverheen. Verdeel de overige aubergine en koriander over de linzenstoof. Garneer met de overige yoghurt en de cashewstukjes.