Kruidige linzenstoof met geroosterde aubergine
Kruidige linzenstoof met geroosterde aubergine

Kruidige linzenstoof met geroosterde aubergine

met spinazie, rijst en cashewnoten

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

¼ pack

Chopped tomatoes

2.5 g

Fresh coriander

½ sachet(s)

Yellow curry spices

¼ piece

Red chili pepper

75 g

Quick-cook brown rice

50 g

Spinach

50 g

Organic full-fat yogurt

10 g

Chopped cashews

20 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Peruvian-style spice mix

⅓ can

Lentils

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories690 kcal
Energy (kJ)2888 kJ
Fat24 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate91 g
Sugar15 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Aubergine roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Meng op een bakplaat met bakpapier de aubergine met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl Peruaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de aubergine 12 -18 minuten in de oven, of tot deze gaar is.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat ze vol zit met ijzer er vitamine C?

Rijst bereiden
2

Breng water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af, meng met de overige Peruaanse kruiden en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
3

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper en knoflook 2 - 3 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Curry maken
4

Voeg de tomatenblokjes, miso, linzen, suiker, de currykruiden en 100 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en kook 4 - 5 minuten. Meng regelmatig zodat de linzen niet aanbakken en voeg wat water toe wanneer de saus te dik wordt.

Spinazie laten slinken
5

Snijd de koriander grof. Voeg een hand spinazie toe aan de hapjespan. Meng door de linzen tot deze geslonken is en herhaal tot alle spinazie geslonken is. Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de aubergine, de helft van de yoghurt en de helft van de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de linzenstoof eroverheen. Verdeel de overige aubergine en koriander over de linzenstoof. Garneer met de overige yoghurt en de cashewstukjes.