Kruidige nasi met bloemkoolrijst
Kruidige nasi met bloemkoolrijst

Kruidige nasi met bloemkoolrijst

Met spiegelei en pinda's

De bloemkool in dit gerecht snijd je in kleine korrels, wat ook wel bloemkoolrijst genoemd wordt. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, het zorgt gemengd met de zilvervliesrijst bovendien voor een lichtere textuur. Je maakt de nasi af met een spiegelei en knapperige pinda's.

Allergens:
Peanuts
Celery
Mustard
Gluten
Soy
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 unit

Bosui

150 g

Bloemkool

20 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

75 g

Peen, gesneden

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 teaspoon

Gemalen citroengras

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Ketjap manis

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3335 kJ
Calories797 kcal
Fat35 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate93 g
Sugar17.9 g
Dietary Fiber10 g
Protein24 g
Salt5.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst en voeg 75 ml water per persoon extra toe. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de roosjes van de bloemkool tot kruimels en de stam in net zo kleine stukjes (zie tip). Hak de gezouten pinda's grof.

Smaakmakers fruiten
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, de gember en het witte gedeelte van de bosui 3 – 4 minuten.

Groenten bakken
4

Voeg vervolgens de peen, komijn, kerriepoeder, kurkuma en het citroengras toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bloemkool, sojasaus en ketjap manis toe en roerbak 2 minuten (zie tip). Schep de rijst bij de groenten en schep voorzichtig om, bak nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Spiegelei bakken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 spiegelei per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de nasi over de borden. Serveer de nasi met het spiegelei en bestrooi met het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de pinda's.