De bloemkool in dit gerecht snijd je in kleine korrels, wat ook wel bloemkoolrijst genoemd wordt. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, het zorgt gemengd met de zilvervliesrijst bovendien voor een lichtere textuur. Je maakt de nasi af met een spiegelei en knapperige pinda's.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
1 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
2 unit
Bosui
150 g
Bloemkool
20 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
75 g
Peen, gesneden
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
1 teaspoon
Gemalen citroengras
1 teaspoon
Gemalen kurkuma
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Ketjap manis
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst en voeg 75 ml water per persoon extra toe. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de roosjes van de bloemkool tot kruimels en de stam in net zo kleine stukjes (zie tip). Hak de gezouten pinda's grof.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, de gember en het witte gedeelte van de bosui 3 – 4 minuten.
Voeg vervolgens de peen, komijn, kerriepoeder, kurkuma en het citroengras toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bloemkool, sojasaus en ketjap manis toe en roerbak 2 minuten (zie tip). Schep de rijst bij de groenten en schep voorzichtig om, bak nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 spiegelei per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de nasi over de borden. Serveer de nasi met het spiegelei en bestrooi met het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de pinda's.