Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood
Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Het brood is gemaakt van spelt

De pompoensoep heeft een kruidige smaak door het gebruik van kaneel en komijnpoeder. Wil je hier nog meer kruiden aan toevoegen en heb je tijm over van de andere gerechten? Ris dan de blaadjes van de overige takjes en roer deze na het pureren door de soep. De Italiaanse grana padano maakt het gerecht helemaal af!

Allergens:
Gluten
Lupine
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

0.17 unit

Peen

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ teaspoon

Gemalen kaneel

200 g

Pompoenblokjes

1 unit

Biologisch broodje met pompoenpitten

(Contains Gluten, Lupine)

10 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

0.38 unit

Groentebouillonblokje

unit

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories472 kcal
Energy (kJ)1975 kJ
Fat18 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate48 g
Sugar0 g
Dietary Fiber15 g
Protein23 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Knife
Large Pan
Baking Sheet
Stove
Food Processor
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 210 graden.

Snijd de peen in dunne halve plakken
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken.

Bak de peen
3

Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, komijnpoeder en kaneel toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de pompoen en 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

4

Bak ondertussen het pompoenpitbrood 6 – 8 minuten in de oven. Houd eventuele overige pompoenpitten apart.

Pureer de soep met een staafmixer of in een blender
5

Haal de soep van het vuur, pureer de soep met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak het overige water toe om de soep vloeibaarder te maken.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de grana padano en eventueel met achtergehouden pompoenpitten en een scheutje olijfolie naar smaak.

Serveer de pompoensoep met het pompoenpitbrood
7

Serveer de pompoensoep met het pompoenpitbrood.

Tip! Gebruik je een staafmixer? Houd de pan dan schuin. Zo kan de soep het beste door de staafmixer stromen. Heb je nog wat Turkse yoghurt over van de hamburgertjes? Garneer de soep met een ½ el Turkse yoghurt en strooi daar grana padano overheen. Wil je het gerecht een Oosters tintje geven? Voeg dan een scheutje kokosmelk toe, fijngesneden gember en een beetje chilipeper of chilipoeder toe.