Dit gerecht heeft alles in zich om een succes te worden: niet te zoet, niet te pittig, alle smaken mooi in balans. De gekruide tofu krijgt nog meer smaak door hem met de groenten in rode peper en kerriepoeder te bakken. Lekker met de pindasaus en zoete kokos!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Sperziebonen
½ unit
Rode paprika
½ unit
Rode peper
20 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
85 g
Pandanrijst
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
½ pack
Gekruide tofublokjes
(Contains Soy, Wheat, Celery)
1 tube
Pindakaas
(Contains Peanuts)
10 g
Kokosrasp
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
½ tablespoon
Olijfolie
50 milliliters
Melk
(Contains Milk)
1 tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's grof.
Schenk een bodempje water in een pan met deksel, voeg een snuf zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, in 3 – 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel de sperziebonen onder koud water.
Kook ondertussen 250 ml water per persoon in andere een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper samen met het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en de sperziebonen toe en roerbak nog 5 – 6 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de gekruide tofublokjes toe.
Verwarm ondertussen een steelpan op laag vuur en voeg, al roerend, de pindakaas, de melk en de ketjap toe. Laat 4 – 5 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik is.
Verdeel de rijst over de borden en schep de gebakken groenten en de gekruide tofublokjes erop. Schenk de pindasaus over het gerecht en garneer met de kokosrasp en de pinda's.