Kruidige tofu met rijst en pindasaus
Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Met groenten, pinda's en kokos

Dit gerecht heeft alles in zich om een succes te worden: niet te zoet, niet te pittig, alle smaken mooi in balans. De gekruide tofu krijgt nog meer smaak door hem met de groenten in rode peper en kerriepoeder te bakken. Lekker met de pindasaus en zoete kokos!

Allergens:
Peanuts
Celery
Mustard
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Sperziebonen

½ unit

Rode paprika

½ unit

Rode peper

20 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

85 g

Pandanrijst

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ pack

Gekruide tofublokjes

(Contains Soy, Wheat, Celery)

1 tube

Pindakaas

(Contains Peanuts)

10 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

50 milliliters

Melk

(Contains Milk)

1 tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3837 kJ
Calories917 kcal
Fat44 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate90 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber11 g
Protein35 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

snijden
1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's grof.

boontje
2

Schenk een bodempje water in een pan met deksel, voeg een snuf zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, in 3 – 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel de sperziebonen onder koud water.

rijst
3

Kook ondertussen 250 ml water per persoon in andere een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper samen met het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en de sperziebonen toe en roerbak nog 5 – 6 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de gekruide tofublokjes toe.

saus
5

Verwarm ondertussen een steelpan op laag vuur en voeg, al roerend, de pindakaas, de melk en de ketjap toe. Laat 4 – 5 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik is.

serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de gebakken groenten en de gekruide tofublokjes erop. Schenk de pindasaus over het gerecht en garneer met de kokosrasp en de pinda's.