Kruidige vegetarische rijstschotel
Kruidige vegetarische rijstschotel

Kruidige vegetarische rijstschotel

met spinazie, doperwten en cashewstukjes

Dit gerecht is geinspireerd op Indiase Biryani. Normaal gesproken bestaat Biryani uit Indiase kruiden, rijst en vlees. Vandaag bereid je een vegetarische variant. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Quick-cook brown rice

0.3 teaspoon

Ground turmeric

½ sachet(s)

Garam Masala

50 g

Spinach

100 g

Canned peas

1 piece

Red onion

10 g

Fresh coriander & mint

¼ sachet(s)

Ground coriander

¼ sachet(s)

Ground cumin

1 piece

Garlic

10 g

Chopped cashews

50 milliliters

Coconut milk

50 g

Organic low-fat yogurt

¼ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories685 kcal
Energy (kJ)2867 kJ
Fat30 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate81 g
Sugar10 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein18 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Colander
Tall-Sided Pan
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Rijst bereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de garam masala, het gemalen komijnzaad, de gemalen koriander en de kurkuma 30 seconden aan. Voeg de knoflook en 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en bak het geheel nog 1 minuut. Voeg de rijst toe en meng goed. Voeg de kokosmelk en per persoon: 150 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe. Dek af en laat het geheel 12 - 14 minuten zachtjes koken.

Tip: Houd je van een wat mildere smaak of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft van de benodigde hoeveelheid garam masala toe.

Ui snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Giet de doperwten af in een zeef of vergiet.

Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevat dan de meeste andere groenten? Ook bevatten ze evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam, waardoor een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.

Ui bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht en goudbruin.

Yoghurtsaus maken
4

Pluk de blaadjes munt en snijd fijn. Snijd de koriander inclusief steeltjes grof. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer en de munt. Breng op smaak met peper en zout.

Afmaken
5

Voeg, wanneer de rijst gaar is, de spinazie toe aan de wok of hapjespan. Roer door tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de doperwten toe en bak 1 - 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Past de spinazie niet in één keer in de pan? Voeg deze dan in delen toe.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rode ui over de rijst en garneer met de cashewstukjes, de koriander en het yoghurtsausje.