Dit gerecht is geinspireerd op Indiase Biryani. Normaal gesproken bestaat Biryani uit Indiase kruiden, rijst en vlees. Vandaag bereid je een vegetarische variant. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Quick-cook brown rice
0.3 teaspoon
Ground turmeric
½ sachet(s)
Garam Masala
50 g
Spinach
100 g
Canned peas
1 piece
Red onion
10 g
Fresh coriander & mint
¼ sachet(s)
Ground coriander
¼ sachet(s)
Ground cumin
1 piece
Garlic
10 g
Chopped cashews
50 milliliters
Coconut milk
50 g
Organic low-fat yogurt
¼ piece
[Persian] cucumber
½ tablespoon
Sunflower oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de garam masala, het gemalen komijnzaad, de gemalen koriander en de kurkuma 30 seconden aan. Voeg de knoflook en 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en bak het geheel nog 1 minuut. Voeg de rijst toe en meng goed. Voeg de kokosmelk en per persoon: 150 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe. Dek af en laat het geheel 12 - 14 minuten zachtjes koken.
Tip: Houd je van een wat mildere smaak of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft van de benodigde hoeveelheid garam masala toe.
Snijd de ui in halve ringen. Giet de doperwten af in een zeef of vergiet.
Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevat dan de meeste andere groenten? Ook bevatten ze evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam, waardoor een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.
Verhit ondertussen een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht en goudbruin.
Pluk de blaadjes munt en snijd fijn. Snijd de koriander inclusief steeltjes grof. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer en de munt. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg, wanneer de rijst gaar is, de spinazie toe aan de wok of hapjespan. Roer door tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de doperwten toe en bak 1 - 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Past de spinazie niet in één keer in de pan? Voeg deze dan in delen toe.
Verdeel de gebakken rode ui over de rijst en garneer met de cashewstukjes, de koriander en het yoghurtsausje.