Kruidnotenbrownies

Kruidnotenbrownies

+/- 10 stuks |

Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Chocolate cake mix

(Contains Wheat May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

500 g

Van Delft 'Kruidnoten'

50 g

Cream cheese

(Contains Milk)

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

Not included in your delivery

60 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)5333 kJ
Calories1275 kcal
Fat37.3 g
Saturated Fat22.3 g
Carbohydrate206.6 g
Sugar147.3 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein21.2 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 220 graden (elektrisch).
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

2
  • Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag met een garde (zie Tip).
  • Voeg ... van de kruidnoten toe en roer goed door het beslag.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier en bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven.
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant ontstaan (zie Tip).

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.

4
  • Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  • Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
  • Besmeer de bovenkant met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige kruidnoten.
  • Snijd in circa 10 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.