Kung pao kip
Kung pao kip

Kung pao kip

met paprika, cashewnoten en witte rijst

Normaal wordt Kung Pao chicken bereid met szechuanpeper. Wij hebben voor een toegankelijkere variant van dit gerecht gekozen met verse chili peper.

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Diced chicken breast

1 piece

Bell pepper

10 g

Cashews

15 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Red onion

75 g

Jasmine rice

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

1.5 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories610 kcal
Energy (kJ)2550 kJ
Fat12 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate84 g
Sugar16 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein37 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Doe de kipfiletstukjes samen met de rode peper, gember en de helft van de knoflook in een kom. Voeg de bloem en wittewijn- of rijstazijn toe en meng door elkaar. Laat staan tot gebruik.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Snijden
2

Snijd de kleine rode ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de paprika in grove blokjes van 1 bij 1 cm.

Roerbakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de gemarineerde kipfiletstukjes toe en roerbak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg in dezelfde pan de ui, de paprika en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Voeg de sojasaus, hoisinsaus en zoete Aziatische saus toe. Roer goed door en laat 1 minuut inkoken tot er een stroperige saus ontstaat op middelhoog vuur.

Serveren
4

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de gebakken kipfiletstukjes, groenten en saus erop. Garneer met de gebrande cashewnoten.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.