Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus
Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus

Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus

Turks streetfood in je eigen keuken

Lahmacun is in Nederland beter bekend als Turkse pizza - echt Turks streetfood dat jij nu heel eenvoudig zelf kunt maken. Lahmacun is pikant en wordt vaak gemaakt met lamsgehakt. Je maakt ook de sausjes vandaag zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.

Allergens:
Milk
Celery
Mustard
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

110 g

Lamsgehakt

200 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(May be present Celery)

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

¼ teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

50 g

Passata

2 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3376 kJ
Calories807 kcal
Fat44 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate65 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber12 g
Protein30 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Stove
Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet
Cutting Board
Paring Knife

Cooking Steps

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de mix van rode paprika, prei, gele peen & courgette toe en bak afgedekt 5 – 7 minuten, of tot de peen en courgette gaar zijn.

Sausjes maken
2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik.

Beleggen
3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

Platbrood bakken
4

Bak de platbroodpizza's 5 – 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

Peterselie snijden
5

Snijd ondertussen de peterselie (ook het takje) grof.

Serveren
6

Serveer de platbroden met de peterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie. Of laat iedereen aan tafel naar smaak zijn lahmacun beleggen.