Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is echt Turks streetfood dat je ook heel eenvoudig zelf kunt maken. Het wordt vaak gemaakt met lamsgehakt en is lekker pikant. De sausjes maak je vandaag ook zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Lamsgehakt
200 g
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(May be present Celery)
25 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
¼ teaspoon
Gemalen kaneel
¼ teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
50 g
Passata
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Sambal
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de mix van rode paprika, prei, gele peen & courgette toe en bak afgedekt 5 – 7 minuten, of tot de peen en courgette gaar zijn.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Bak de platbroodpizza's 5 – 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.
Snijd ondertussen de peterselie (ook het takje) grof.
Serveer de platbroden met de peterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie. Of laat iedereen aan tafel naar smaak zijn lahmacun beleggen.